Erzincan’ın Tercan ilçesinden yetişen Mihrali Aksu, tarım mühendisi, öğretmen, sendikacı ve milletvekili olarak hem mesleki hem siyasi hayatında önemli görevler üstlendi. Ülkücü hareketin unutulmaz isimlerinden biri oldu.
Mihrali Aksu, 1952 yılında Erzincan’ın Tercan İlçesi Hacıbayram Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tercan’da, lise öğrenimini Erzincan’da tamamladıktan sonra 1975 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. 1977-1979 yılları arasında Erzincan Ülkü Ocakları ve Ülkücü Gençlik Derneği başkanlık görevlerini yürüten Aksu, 12 Eylül 1980 askeri harekâtından sonra yargılandığı Erzincan’daki ülkücü kuruluşlar davasından 1982 yılında beraat etti.
1980 yılında Erzincan Ziraat Meslek Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başlayan Aksu, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Üretim ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde şube şefliği, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu. 1992 yılında kurulan Kamu Çalışanları Vakfı’nın Erzincan’daki organizasyonuna katkıda bulundu ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’nun (Kamu-Sen) teşkilatlanmasında görev aldı.
1997 yılında Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanlığı ile Türkiye Kamu-Sen Erzincan İl Temsilciliği görevlerini üstlenen Aksu, 1986-1999 yılları arasında Türk Yüksek Ziraat Mühendisleri Birliği Erzincan Şube Başkanlığı yaptı. 11 Ocak 1999’da Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden istifa ederek, 18 Nisan 1999 erken Genel Seçimlerinde MHP’den Erzincan milletvekili seçildi. 21. dönem TBMM’de Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda görev aldı. 2003 yılından itibaren MHP Genel Muhasip Yardımcılığı görevini yürüttü.
Mihrali Aksu, 21 Temmuz 2006’da Afyonkarahisar MHP Elmadağ İlçe yönetiminin düzenlediği “Dostluk Gecesi”nde fenalaşarak vefat etti. Evli ve Yavuz, Aybüke, Zeynep, Fatih adlarında 4 çocuk babasıydı.